Premis
 

XCI Cartell de premis i de borses d'estudi

Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2022

Barcelona 2021


Premi IEC de la Secció de Filosofia i Ciències Socials SALVADOR GINER de Tesis Doctorals

Salvador Giner de San Julián, sociòleg

Barcelona, 1934-2019

1a convocatòria.

Premi instituït l’any 2021.

L’objectiu del premi és promoure i distingir la realització de tesis doctorals en llengua catalana en les matèries pròpies de la Secció de Filosofia i Ciències Socials (SFCS).

El premi s’ofereix a una tesi doctoral sobre qualsevol de les matèries de la SFCS: comunicació i antropologia, dret, economia, filosofia, geografia i demografia, pedagogia i psicologia, sociologia i ciència política).

Poden aspirar al premi tesis doctorals escrites en llengua catalana que siguin inèdites. Les tesis han d’haver estat defensades, com a màxim, dos anys abans de la data de convocatòria. Així mateix, han de respondre a algun dels criteris de priorització de la recerca de la SFCS:

a) Recerca multidisciplinària i interdisciplinària.

b) Recerca sobre qüestions o temes de fons relacionats amb els àmbits disciplinaris de la SFCS i amb un valor intrínsec per als territoris de llengua catalana.

c) Recerca que prengui en consideració diferents territoris de llengua catalana en la seva diversitat.

Atès que les obres candidates han d’ésser inèdites, no es poden presentar al premi tesis doctorals que hagin estat premiades o subvencionades en qualsevol mena de convocatòries fora de l’àmbit universitari, o que hagin estat publicades de manera total o parcial (excepte si han estat incloses en repositoris acadèmics).

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar el treball en suport digital no editable.* El comprovant de la tramitació telemàtica s’ha d’enviar signat a premis@iec.cat.

La ponència serà formada per set membres: la presidenta i el secretari general de l’IEC i cinc membres de la SFCS.

La dotació del premi és de quatre mil euros (4.000 €).

El premi pot restar desert o no ésser adjudicat. No es poden atorgar premis ex aequo ni concedir accèssits. La propietat intel·lectual de l’obra premiada és de l’autor.

La SFCS inclourà l’obra premiada en la seva programació de publicacions, si així ho desitja l’autor o autora, d’acord amb els criteris de la Comissió de Publicacions i Recerca.

La disponibilitat de la dotació del premi prescriu el dia 15 de juliol de 2022.

  

El fitxer no pot superar els 100 MB.

 

Termini d’admissió de candidatures: 3 de desembre de 2021, a les 13 hores

Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: diada de Sant Jordi del 2022

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. premis@iec.cat - Informació legal