Premis
 

XCIII Cartell de premis i de borses d'estudi

Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2024

Barcelona 2023


Premi IEC de la Secció de Ciències i Tecnologia de Ciències de l’Enginyeria (en honor d’Isabel de P. Trabal i Tallada)

Isabel de Portugal Trabal i Tallada, primera dona llicenciada en enginyeria industrial a Catalunya
Barcelona, 1924-2014

16a convocatòria.

Premi instituït l’any 1982 amb el nom de Premi Rafael Campalans.

Ofert a la millor tesi doctoral (defensada en els darrers cinc anys) o al millor treball d’investigació sobre ciències de l’enginyeria de les terres catalanes.

Poden aspirar a aquest premi obres inèdites. L’obra ha de tenir un mínim de cent pàgines de format ISO A4 a un espai i mig d’interlineat (2.800 caràcters amb espais per pàgina). Si l’original no està redactat en català, cal acompanyar-lo d’un resum escrit en català de 4.000 caràcters.

Les obres ja premiades per l’IEC o per una altra institució o entitat en concursos anteriors a la data d’adjudicació del premi, així com les subvencionades per l’IEC i les publicades de manera total o parcial (excepte si han estat incloses en repositoris acadèmics), no es poden considerar.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar el treball en PDF i, si escau, el resum en català.* Un exemplar imprès en paper —‌acompanyat del comprovant de la tramitació telemàtica— ha de ser dipositat a la seu de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

La ponència serà formada per tres membres de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC.

La dotació del premi és de tres mil euros (3.000 €) i la persona premiada rebrà un diploma acreditatiu.

El premi pot restar desert o no ésser adjudicat. No es poden atorgar premis ex aequo ni concedir accèssits. La propietat intel·lectual de l’obra premiada és dels autors.

L’acceptació del premi comporta el compromís d’escriure —‌en un termini de sis mesos a partir de la data de lliurament del premi— un text de revisió sobre el treball guanyador, en català i d’uns 60.000 caràcters. El text serà editat en una de les col·leccions de la Secció de Ciències i Tecnologia.

Es podran recollir els treballs no premiats fins al 28 de juny de 2024. L’Institut no es compromet a tenir-los a disposició dels autors després d’aquesta data.

 

* La capacitat màxima de cada fitxer és de 100 MB.

 

Termini d’admissió de candidatures: 1 de desembre de 2023, a les 13 hores

Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: diada de Sant Jordi del 2024

 

 

Institut d’Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. premis@iec.cat - Informació legal