Premis
 

XCIV Cartell de premis i de borses d'estudi

Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2025

Barcelona 2024


Premi RAFAEL PATXOT I JUBERT

Rafael Patxot i Jubert, meteoròleg, mecenes, bibliòfil i escriptor
Sant Feliu de Guíxols, 1872 - Ginebra, 1964

10a convocatòria.

Premi instituït l’any 2015 pel Consell Assessor de la Masia Mariona de la Diputació de Barcelona.

Ofert a un treball de recerca, bibliogràfic o d’assaig sobre algun dels aspectes afins a la trajectòria intel·lectual i científica de Rafael Patxot i Jubert: cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes (etnografia, el rol de la dona, música, arquitectura); l’excursionisme en la descoberta del territori i la llengua catalana (estudis filològics, didàctica de la llengua catalana, sociolingüística); història medieval catalana; història de les ciències a Catalunya; història local de Sant Feliu de Guíxols; dret internacional en la defensa dels drets i valors humans, i astronomia i meteorologia.

El treball ha d’ésser inèdit i redactat en català i ha de tenir entre cent cinquanta i tres-centes pàgines de format ISO A4 (incloent-hi figures, il·lustracions o gràfics), a un espai i mig d’interlineat i amb lletra Times New Roman de 12 punts. L’edició final de l’obra no excedirà els 550.000 caràcters amb espais (l’obra premiada s’haurà d’ajustar, si escau, a aquesta extensió). El treball ha d’estar avalat per dues persones d’una institució acadèmica i l’autor o autora s’ha de comprometre a cedir-ne gratuïtament els drets d’edició, en cas de guanyar el premi.

Els treballs ja premiats per l’IEC o per una altra institució o entitat en concursos anteriors a la data d’adjudicació del premi, així com els subvencionats per l’IEC, no es poden considerar.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar el treball en PDF.* Un exemplar imprès en paper —acompanyat del comprovant de la tramitació telemàtica— ha de ser dipositat a la seu de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

La ponència delegada pel Consell Assessor de la Masia Mariona serà formada per tres membres especialistes en les disciplines de les obres presentades, almenys un dels quals ha de ser membre de l’IEC.

La dotació del premi, que aporta la Diputació de Barcelona, és de cinc mil euros (5.000 €) i la persona premiada rebrà un diploma acreditatiu.

El treball guanyador serà editat per la Diputació de Barcelona en col·laboració, si escau, amb les altres institucions representades al Consell Assessor de la Masia Mariona.

El premi pot restar desert o no ésser adjudicat. No es poden atorgar premis ex aequo ni concedir accèssits.

Es podran recollir els treballs no premiats fins al 30 de juny de 2025. L’Institut no es compromet a tenir-los a disposició dels autors després d’aquesta data.

La disponibilitat de la dotació del premi prescriu el dia 11 de juliol de 2025. 

 

 

* El fitxer no pot superar els 100 MB.

 

 

Termini d’admissió de candidatures: 29 de novembre de 2024, a les 13 hores

 Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: diada de Sant Jordi del 2025

 

Vull presentar o gestionar una candidatura

 

Institut d’Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. premis@iec.cat - Informació legal