Premis
 

XCII Cartell de premis i de borses d'estudi

Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2023

Barcelona 2022


Societat Catalana de Sociolingüística

Premi Modest Reixach de la Societat Catalana de Sociolingüística

Modest Reixach i Pla, sociolingüista
Vic, 1931-2011

21a convocatòria.

Premi instituït l’any 2003 amb el nom de Premi Lupa d’Or de la Societat Catalana de Sociolingüística (SOCS).

Ofert a un treball de recerca o d’assaig sociolingüístic, redactat en qualsevol llengua i publicat per autors residents als països de llengua catalana o amb afiliació a les seves universitats. En el cas d’obres de diversos autors, aquesta condició l’ha de complir, com a mínim, el primer autor o autora. També es poden presentar al premi treballs de base empírica sobre els usos de la llengua catalana o altres aspectes de la realitat sociolingüística dels països de llengua catalana publicats des de fora del domini lingüístic català.

El premi s’atorgarà a l’obra que el jurat consideri que fa una aportació de més valor seguint els criteris següents:

a) si és innovadora des del punt de vista científic per l’objecte, per la metodologia o per la conceptualització;

b) si contribueix a transformar o a complementar d’una manera rellevant els coneixements sobre els aspectes socials de l’ús de la llengua catalana;

c) si contribueix significativament a la comunicació científica en llengua catalana.

Els treballs de recerca poden tenir forma d’article, de llibre o de capítol d’obra col·lectiva en publicacions amb un ISSN o un ISBN assignats. Cal fer constar aquesta dada.

Les publicacions hauran d’estar datades l’any immediatament anterior a l’edició del premi. Es considerarà any de publicació del treball la data del copyright. Cada autor o autora hi podrà participar només amb una obra.

Les candidatures poden ser presentades amb un escrit argumentat de tres-centes paraules, tant pels mateixos autors com per qualsevol soci de la SOCS.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar el PDF del treball.* Alternativament, també es pot presentar la documentació i cinc exemplars o còpies de l’obra en paper a la seu de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

La Junta Directiva de la SOCS consultarà els autors en cas que es produeixin duplicacions. La Junta també determinarà quins treballs compleixen els requisits necessaris.

El jurat serà designat per la Junta Directiva de la SOCS.

La dotació del premi és de mil euros (1.000 €). En el cas que el treball premiat sigui col·lectiu, la dotació econòmica es repartirà a parts iguals entre els autors.

El premi pot restar desert o no ésser adjudicat. No es poden atorgar premis ex aequo ni concedir accèssits.

Es podran recollir els treballs no premiats fins al 30 de juny de 2023. L’IEC no es compromet a tenir-los a disposició dels autors després d’aquesta data.

La disponibilitat de la dotació del premi prescriu el dia 14 de juliol de 2023.

 

* El fitxer no pot superar els 100 MB.

 

Termini d’admissió de candidatures: 2 de desembre de 2022, a les 13 hores

Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: diada de Sant Jordi del 2023

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. premis@iec.cat - Informació legal