Premis
 

XCIII Cartell de premis i de borses d'estudi

Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2024

Barcelona 2023


Es podran presentar les candidatures a partir de les 9 hores del dia 24 d’abril i fins a les 13 hores del dia 3 de desembre de 2023 (excepte que les bases especifiquin uns altres terminis).


Societat Catalana de Matemàtiques

Premi Emmy Noether (Societat Catalana de Matemàtiques)

Amalie Emmy Noether, matemàtica
Erlangen (Alemanya), 1882 - Bryn Mawr (Estats Units d’Amèrica), 1935

8a convocatòria.

Premi instituït l’any 2016.

Ofert als millors treballs de fi de grau (TFG) de matemàtiques amb l’objectiu d’incentivar els alumnes en l’elaboració de treballs de bon nivell.

S’atorgarà a un graduat o una graduada que, entre l’1 de gener i el 31 d’octubre de 2023, hagi defensat el TFG en un dels tres graus de matemàtiques que s’imparteixen a Catalunya (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya).

Els treballs han d’ésser originals. En cas d’haver estat redactats en una llengua diferent del català, han d’incloure un resum ampli en català, d’aproximadament tres pàgines (2.800 caràcters amb espais per pàgina).

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar un certificat d’estudis, una còpia del DNI, el treball en PDF i, si escau, el resum en català.* El comprovant de la tramitació telemàtica s’ha d’enviar signat a premis@iec.cat. Així mateix, el tutor/a ha d’enviar un breu informe del treball a scm.preminoether@correu.iec.cat.

El jurat estarà format per professors universitaris vinculats a alguna de les tres universitats esmentades. Serà nomenat per la Societat Catalana de Matemàtiques, que en decidirà el nombre en funció de la quantitat de treballs presentats i buscarà l’equilibri entre les tres universitats implicades.

Els membres del jurat no poden ser directors dels treballs presentats.

L’import total dels premis, dotats per la Fundació Privada Mir-Puig, és de vuit-cents euros (800 €) per al premi i quatre-cents euros (400 €) per a la menció. Les persones premiades rebran un diploma acreditatiu. A més, un resum dels treballs guanyadors s’haurà de publicar a la revista electrònica Reports@SCM.

Es poden concedir premis ex aequo. En el cas que el jurat doni més d’un premi o menció ex aequo, se seguirà la regla següent: la quantitat total repartida serà d’un màxim de mil sis-cents euros (1.600 €) i la dotació per premi ha d’ésser el doble que per la menció.

 

* La capacitat màxima de cada fitxer és de 100 MB.

 

Termini d’admissió de candidatures: 1 de desembre de 2023, a les 13 hores

Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: diada de Sant Jordi del 2024

 

Vull presentar o gestionar una candidatura

 

Institut d’Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. premis@iec.cat - Informació legal