Premis
 

XCIV Cartell de premis i de borses d'estudi

Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2025

Barcelona 2024


Associació Catalana de Sociologia

Premi Catalunya de Sociologia Emili Boix i Selva

Emili Boix i Selva, sociòleg, professor i investigador

Barcelona, 1917-1999

12a convocatòria.

Premi biennal instituït l’any 2008 i convocat per l’Associació Catalana de Sociologia (ACS) en col·laboració amb el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya (COLPIS), amb l’objectiu de promoure i reconèixer la recerca sociològica que es fa a Catalunya.

Ofert a científics i professionals consolidats que treballen en l’àmbit de la sociologia, és un reconeixement a l’aportació científica desenvolupada en aquest camp i a l’impacte que ha tingut la seva tasca en la societat.

Poden proposar candidatures al premi les institucions de caràcter públic o privat especialment vinculades a la recerca sociològica, i els membres que hagin estat designats per la Junta Directiva de l’ACS per a constituir un comitè ad hoc de nominacions.

Les persones que siguin membres de la Junta Directiva de l’ACS, del Consell del COLPIS i del jurat no poden ser candidates al premi mentre fan aquesta funció. Tampoc no poden ser-ho els membres de l’IEC.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar la plantilla disponible al web de l’ACS, emplenada amb la justificació dels mèrits de la persona candidata (trajectòria científica i professional, cartes de recomanació, etc.) i d’acord amb les indicacions que conté. El comprovant de la tramitació telemàtica s’ha d’enviar signat a premis@iec.cat.

Les candidatures rebudes es faran arribar a un jurat amb la composició següent: tres persones a proposta de la Junta Directiva de l’ACS, dues persones a proposta del Consell del COLPIS i un secretari o secretària (sense dret a vot) designat a proposta de la Junta Directiva de l’ACS. Les persones proposades per formar part del jurat han de tenir una trajectòria consolidada d’un mínim de deu anys d’experiència professional o bé un índex H (Google Acadèmic) superior a 10 si són acadèmics o acadèmiques.

La dotació del premi és de tres mil euros (3.000 €) i la persona premiada rebrà un diploma acreditatiu.

La disponibilitat de la dotació premi prescriu el dia 11 de juliol de 2025.

Termini d’admissió de candidatures: 29 de novembre de 2024, a les 13 hores

Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: diada de Sant Jordi del 2025

 

Vull presentar o gestionar una candidatura

 

Institut d’Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. premis@iec.cat - Informació legal