M. del Carmen de la Torre Boronat, bromatòloga i toxicòloga; fundadora i primera presidenta de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació
Barcelona, 1932-2021
23a convocatòria.
Premi instituït l’any 2003.
Ofert a un treball d’investigació, bibliogràfic o d’assaig sobre les ciències de l’alimentació. Poden participar en aquesta convocatòria estudiants de grau i postgrau.
Els treballs han d’ésser inèdits i redactats en català. S’atorgaran dos premis amb dotació econòmica de cinc-cents euros (500 €) cadascun.
Els treballs que hagin estat premiats anteriorment o subvencionats per l’IEC o per una altra institució no es poden considerar.
Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar el treball en PDF, un certificat d’estudis i una còpia del DNI.* El comprovant de la tramitació telemàtica s’ha d’enviar signat a premis@iec.cat.
El jurat serà nomenat per la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA).
Es poden concedir fins a dos accèssits sense dotació econòmica.
Les persones guardonades rebran un diploma acreditatiu.
L’ACCA publicarà un extracte del treball o dels treballs premiats en la revista TECA.
La disponibilitat de la dotació del premi prescriu el dia 10 de juliol de 2026.
* La capacitat màxima de cada fitxer és de 100 MB.
Termini d’admissió de candidatures: 28 de novembre de 2025, a les 13 hores
Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: diada de Sant Jordi del 2026