9a convocatòria.
Premi instituït l’any 1997.
Ofert a la millor tesi doctoral o al millor treball d’investigació sobre lexicografia o sobre onomàstica.
Poden aspirar a aquest premi obres inèdites i redactades en català. L’obra ha de tenir un mínim de cent pàgines de format ISO A4 a un espai i mig d’interlineat (2.800 caràcters amb espais per pàgina).
Les obres ja premiades per l’IEC o per una altra institució o entitat en concursos anteriors a la data d’adjudicació del premi, així com les subvencionades per l’IEC, no es poden considerar.
Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar el treball en PDF.* Un exemplar imprès en paper —acompanyat del comprovant de la tramitació telemàtica— ha de ser dipositat a la seu de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona).
La ponència serà formada per tres membres de la Secció Filològica de l’IEC.
La dotació del premi és de tres mil euros (3.000 €) i la persona premiada rebrà un diploma acreditatiu.
El premi pot restar desert o no ésser adjudicat. No es poden atorgar premis ex aequo ni concedir accèssits. La propietat intel·lectual de l’obra premiada és dels autors.
Es podran recollir els treballs no premiats fins al 30 de juny de 2023. L’Institut no es compromet a tenir-los a disposició dels autors després d’aquesta data.
La disponibilitat de la dotació del premi prescriu el dia 14 de juliol de 2023.
* El fitxer no pot superar els 100 MB.
Termini d’admissió de candidatures: 2 de desembre de 2022, a les 13 hores
Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: diada de Sant Jordi del 2023