Premis
 

XCII Cartell de premis i de borses d'estudi

Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2023

Barcelona 2022


Premi IEC de la Secció de Ciències i Tecnologia de Teoria i Crítica d’Arquitectura (en honor de Lluís Domènech i Montaner)

Lluís Domènech i Montaner, arquitecte, historiador i polític
Barcelona, 1850-1923

15a convocatòria.

Premi instituït l’any 1983.

Ofert a la millor tesi doctoral (defensada en els darrers cinc anys) o al millor treball d’investigació sobre arquitectura de les terres catalanes.

Poden aspirar a aquest premi obres inèdites. L’obra ha de tenir un mínim de cent pàgines de format ISO A4 a un espai i mig d’interlineat (2.800 caràcters amb espais per pàgina). Si l’original no està redactat en català, cal acompanyar-lo d’un resum escrit en català de 4.000 caràcters.

Les obres ja premiades per l’IEC o per una altra institució o entitat en concursos anteriors a la data d’adjudicació del premi, així com les subvencionades per l’IEC, no es poden considerar.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar el treball en PDF i el resum en català (en el cas que l’obra sigui en una altra llengua).* Un exemplar imprès en paper —acompanyat del comprovant de la tramitació telemàtica— ha de ser dipositat a la seu de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

La ponència serà formada per tres membres de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC.

La dotació del premi és de tres mil euros (3.000 €) i la persona premiada rebrà un diploma acreditatiu.

El premi pot restar desert o no ésser adjudicat. No es poden atorgar premis ex aequo ni concedir accèssits. La propietat intel·lectual de l’obra premiada és dels autors.

L’acceptació del premi comporta el compromís d’escriure —en un termini de sis mesos a partir de la data de lliurament del premi— un text de revisió sobre el treball guanyador, en català i d’uns 60.000 caràcters. El text serà editat en una de les col·leccions de la Secció de Ciències i Tecnologia.

Es podran recollir els treballs no premiats fins al 30 de juny de 2023. L’Institut no es compromet a tenir-los a disposició dels autors després d’aquesta data.

 

* La capacitat màxima de cada fitxer és de 100 MB.

 

 

Termini d’admissió de candidatures: 2 de desembre de 2022, a les 13 hores

Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: diada de Sant Jordi del 2023

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. premis@iec.cat - Informació legal