Premis
 

XCII Cartell de premis i de borses d'estudi

Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2023

Barcelona 2022


Premi CREU CASAS de l’Institut d’Estudis Catalans. Dones per canviar el món

(En honor de la primera dona membre de la Secció de Ciències de l’IEC)
Creu Casas i Sicart, botànica i farmacèutica
Barcelona, 1913 - Bellaterra, 2007

6a convocatòria.

Premi instituït l’any 2017 per l’Institut d’Estudis Catalans. Ofert a dues modalitats (es convoca una modalitat cada any i en anys alterns):

A) A una dona en reconeixement de la seva trajectòria en tasques de divulgació i aproximació de la tecnologia a l’alumnat femení en qualsevol àmbit (enginyeria, arquitectura, informàtica, telecomunicacions, etc.).

B) A un grup de treball liderat per una dona que hagi desenvolupat metodologies d’empoderament de les dones o d’ensenyament per a captar el talent femení en els camps esmentats.

El premi s’ofereix en aquesta convocatòria a la modalitat A. Es valorarà especialment el perfil inspirador i emprenedor de les candidates i les aportacions que hagin fet per a impulsar les lleis que evitin la discriminació de gènere en els àmbits tecnològics. Les candidatures han d’ésser presentades amb un escrit i un vídeo (de quatre minuts de durada, com a màxim) en llengua catalana, en què s’argumentin els motius de la proposta, i han d’anar acompanyades del curriculum vitae de la candidata.

Poden presentar candidatures al premi les persones responsables de grups de treball o d’investigació reconeguts en l’àmbit de la tecnologia, o qualsevol altra persona o entitat vinculada amb la tecnologia.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC.* El comprovant de la tramitació telemàtica s’ha d’enviar signat a premis@iec.cat.

La ponència serà formada per cinc persones: dos membres de la Secció de Ciències i Tecnologia, dos membres de la Societat Catalana de Tecnologia (en l’elecció dels quals regirà la paritat de gènere) i una persona designada per la Presidència de l’IEC.

La dotació del premi és de quatre mil euros (4.000 €).

La persona premiada rebrà un diploma acreditatiu.

En la modalitat A, el premi pot restar desert o no ésser adjudicat i no es poden atorgar premis ex aequo ni concedir accèssits.

La disponibilitat de la dotació del premi prescriu el dia 14 de juliol de 2023.

 

* La capacitat màxima de cada fitxer és de 100 MB.

 

Termini d’admissió de candidatures: 2 de desembre de 2022, a les 13 hores

Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: diada de Sant Jordi del 2023

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. premis@iec.cat - Informació legal