Premis
 

LXXXIX Cartell de premis i de borses d'estudi

Convocat˛ria dels Premis Sant Jordi 2020

Barcelona 2019


Premi Catalunya del Nord

12a convocat˛ria.

Premi instituït l’any 2008.

Ofert a un estudi, treball o document per a l’ensenyament del català a qualsevol nivell i per al coneixement de la Catalunya del Nord o de qüestions que l’afecten, així com per a les relacions transfrontereres amb qualssevol terres de llengua i cultura catalanes.

Els treballs, d’un autor o autora o més, han de ser inèdits, originals i redactats en català, han de tenir una extensió de cinquanta pàgines de format ISO A4 a un espai i mig d’interlineat. No han d’haver estat presentats a cap altre premi durant el període de vigència de la convocatòria ni haver estat premiats en altres concursos, i no han de tenir compromisos d’edició.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar el treball en PDF. Un exemplar imprès en paper —‌acompanyat del comprovant de la tramitació telemàtica— ha de ser dipositat a la Delegació de Perpinyà de l’Institut d’Estudis Catalans (Casa dels Països Catalans, Universitat de Perpinyà Via Domitia, camí de la Passió Vella, F-66860 Perpinyà Cedex).

Els autors han de romandre en l’anonimat, que es garantirà de la manera següent: a la primera pàgina de cada exemplar només apareixeran el títol de l’obra, el nom del premi i el número de la convocatòria. Cada obra s’acompanyarà d’un sobre tancat amb el títol escrit a l’exterior i les dades personals a l’interior (nom i cognoms, adreces postal i electrònica i premi a què aspira l’obra). Si es presenta l’obra sota un pseudònim, aquestes indicacions seran inscrites dins una plica tancada que s’obrirà després de la votació del jurat.

La ponència serà formada per la delegada de l’IEC a Perpinyà, el director de l’Institut Franco-Català Transfronterer de la Universitat de Perpinyà, les presidentes de la Secció Filològica i la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC i el president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, o els membres a qui deleguin aquesta funció.

La dotació del premi és de dos mil euros (2.000 €) i la persona premiada rebrà un diploma acreditatiu.

La disponibilitat de la dotació del premi prescriu el dia 10 de juliol de 2020.

Termini dĺadmissiˇ de candidatures: 27 de marš de 2020

Lliurament del premi: durant la Nit LiterÓria de Sant Jordi, a PerpinyÓ

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. gabinet.presidencia@iec.cat - Informació legal