Premis
 

LXXXIX Cartell de premis i de borses d'estudi

Convocat˛ria dels Premis Sant Jordi 2020

Barcelona 2019


Premi RAFAEL PATXOT I JUBERT

Rafael Patxot i Jubert, meteoròleg, mecenes, bibliòfil i escriptor

Sant Feliu de Guíxols, 1872 - Ginebra, 1964

5a convocat˛ria.

Premi instituït l’any 2015 pel Consell Assessor de la Masia Mariona de la Diputació de Barcelona.

Ofert a un treball de recerca, bibliogràfic o d’assaig sobre algun dels aspectes afins a la trajectòria intel·lectual i científica de Rafael Patxot i Jubert: cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes (etnografia, el rol de la dona, música, arquitectura); l’excursionisme en la descoberta del territori i la llengua catalana (estudis filològics, didàctica de la llengua catalana, sociolingüística); història medieval catalana; història de les ciències a Catalunya; història local de Sant Feliu de Guíxols; dret internacional en la defensa dels drets i valors humans, i astronomia i meteorologia.

El treball ha d’ésser inèdit i redactat en català, ha de tenir entre dues-centes i cinc-centes pàgines de format ISO A4, a un espai i mig d’interlineat. Ha d’estar avalat per dues persones d’una institució acadèmica i l’autor o autora s’ha de comprometre a cedir-ne gratuïtament els drets d’edició, en cas de guanyar el premi.

Els treballs ja premiats per l’IEC o per una altra institució o entitat en concursos anteriors a la data d’adjudicació del premi, així com els subvencionats per l’IEC, no es poden considerar.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar el treball en PDF. Un exemplar imprès en paper —‌acompanyat del comprovant de la tramitació telemàtica— ha de ser dipositat a la seu de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

La ponència delegada pel Consell Assessor de la Masia Mariona serà formada per tres membres especialistes en les disciplines de les obres presentades, almenys un dels quals ha de ser membre de l’IEC, i sotmetrà la proposta de l’obra guanyadora al Consell Assessor de la Masia Mariona.

La dotació del premi, que aporta la Diputació de Barcelona, és de cinc mil euros (5.000 €) i la persona premiada rebrà un diploma acreditatiu.

El treball guanyador serà editat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les altres institucions representades al Consell Assessor de la Masia Mariona.

El premi pot restar desert o no ésser adjudicat. No es poden atorgar ex aequo ni concedir accèssits.

Es podran recollir els treballs no premiats fins al 30 de juny de 2020. L’Institut no es compromet a tenir-los a disposició dels autors després d’aquesta data.

La disponibilitat de la dotació del premi prescriu el dia 10 de juliol de 2020.

 

Termini dĺadmissiˇ de candidatures: 29 de novembre de 2019, a les 13 hores

Acte p˙blic de lliurament a la seu de lĺIEC: abril 2020

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. gabinet.presidencia@iec.cat - Informació legal