Premis
 

LXXXIX Cartell de premis i de borses d'estudi

ConvocatÚria dels Premis Sant Jordi 2020

Barcelona 2019


Premi PRAT DE LA RIBA de líInstitut díEstudis Catalans

Enric Prat de la Riba i Sarrà, polític i intel·lectual, fundador i primer president de l’IEC

Castellterçol, 1870-1917

62a convocatÚria.

Premi anual, ofert a una persona o a una entitat o institució que hagi contribuït decisivament amb el seu treball a estudiar, a difondre i/o a desenvolupar els valors culturals, científics o humans de les terres de llengua i cultura catalanes.

Les candidatures han d’ésser presentades amb un escrit en llengua catalana per acadèmies, centres culturals o d’investigació o altres institucions semblants, per membres de l’IEC, per membres d’una societat sàvia nacional o estrangera, i han d’anar acompanyades d’un breu curriculum vitae de la persona candidata i de la bibliografia pròpia referent a Catalunya. Si es tracta d’una entitat o d’una institució, ha d’anar acompanyada d’una explicació de la seva activitat.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC. El comprovant de la tramitació telemàtica signat s’ha d’enviar a premis@iec.cat.

La ponència serà formada per set membres: el president i el secretari general de l’IEC i cinc personalitats dels àmbits de la llengua i la cultura catalanes del món de la ciència, l’economia, les arts i la cultura.

La dotació del premi, que aporta la Diputació de Barcelona, és de quinze mil euros (15.000 €) i la persona o l’entitat premiada rebrà un diploma acreditatiu.

El premi pot restar desert o no ésser adjudicat, i no es pot atorgar a títol pòstum. No es poden atorgar ex aequo ni concedir accèssits. Ha de ser atorgat a una sola persona o a una entitat o institució, tret que la ponència justifiqui motivadament la conveniència d’atorgar-lo de manera conjunta a més d’una persona.

La disponibilitat de la dotació del premi prescriu el dia 10 de juliol de 2020.

 

Termini díadmissiů de candidatures: 29 de novembre de 2019, a les 13 hores

Acte pķblic de lliurament a la seu de líIEC: abril 2020

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. gabinet.presidencia@iec.cat - Informació legal