Premis
 

XCIII Cartell de premis i de borses d'estudi

Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2024

Barcelona 2023


Premi PRAT DE LA RIBA de l’Institut d’Estudis Catalans

Enric Prat de la Riba i Sarrà, polític i intel·lectual, fundador i primer president de l’IEC
Castellterçol, 1870-1917

66a convocatòria.

Premi instituït l’any 1916.

Premi anual, ofert a una persona o a una entitat o institució que hagi contribuït decisivament amb el seu treball a estudiar, a difondre i/o a desenvolupar els valors culturals, científics o humans de les terres de llengua i cultura catalanes.

Les candidatures han d’ésser presentades amb un escrit en llengua catalana per acadèmies, centres culturals o d’investigació o altres institucions semblants, per membres de l’IEC o per membres d’una societat sàvia nacional o estrangera, i han d’anar acompanyades d’un breu curriculum vitae de la persona candidata i de la bibliografia pròpia referent a Catalunya. Si es tracta d’una entitat o d’una institució, han d’incloure una explicació de la seva activitat.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC.* El comprovant de la tramitació telemàtica s’ha d’enviar signat a premis@iec.cat.

La ponència serà formada per set membres: la presidenta i el secretari general de l’IEC i cinc personalitats dels àmbits de la llengua i la cultura catalanes del món de la ciència, l’economia, les arts i la cultura.

La dotació del premi, que aporta la Diputació de Barcelona, és de dotze mil euros (12.000 €) i la persona o entitat premiada rebrà un diploma acreditatiu.

El premi pot restar desert o no ésser adjudicat, i no es pot atorgar a títol pòstum. El premi no es pot atorgar ex aequo, s’ha d’atorgar a una sola persona o a una entitat o institució, tret que la ponència justifiqui motivadament la conveniència d’adjudicar-lo de manera conjunta a més d’una persona. No es poden concedir accèssits.

La disponibilitat de la dotació del premi prescriu el dia 12 de juliol de 2024.

 

* La capacitat màxima de cada fitxer és de 100 MB.

 

Termini d’admissió de candidatures: 1 de desembre de 2023, a les 13 hores

Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: diada de Sant Jordi del 2024

 

 

Institut d’Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. premis@iec.cat - Informació legal